ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Το οπτικό περιεχόμενο κυριαρχεί!

20/11/2016 by CHARIS ZISIMOPOULOS
18
likes

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια μεγάλη άνοδο στο οπτικό περιεχόμενο στο ίντερνετ και μια πτώση στα «βαριά» και μεγάλα blog posts. Τα εργαλεία και τα προγράμματα για επεξεργασία εικόνων γίνονται όλο και πιο εύκολο να τα χρησιμοποιούν οι απλοί χρήστες και έτσι αντιλαμβάνονται πόσο μεγαλύτερο engagement παίρνουν αν επικοινωνήσουν το μήνυμά τους με εικόνες, αντί για κείμενο.

Το οπτικό περιεχόμενο κυριαρχεί!

Ακολουθούν 5 λόγοι που δείχνουν γιατί το οπτικό περιεχόμενο είναι ο «βασιλιάς» για το 2016 και θα εξακολουθήσει να είναι και στο άμεσο μέλλον.

1. Το 90% της πληροφορίας που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εικόνες.

Σύμφωνα με το παραπάνω ό,τι πληροφορία θέλετε να στείλετε, είναι καλύτερο να είναι σε μορφή εικόνας, καθώς αυτές επεξεργάζονται 60.000 φορές πιο γρήγορα από ότι το κείμενο. Έτσι, σε έναν επισκέπτη της ιστοσελίδας σας παρέχετε αξία πιο γρήγορα και άμεσα.

2. Το οπτικό περιεχόμενο διαμοιράζεται εύκολα στα social media.

Οι εικόνες στα social media έχουν μεγαλύτερο engagement από ότι τα links και το κείμενο. Οι εικόνες στην ιστοσελίδα σας έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαμοιραστούν, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου.

3. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν infographics στο digital marketing βλέπουν 12% μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Τα infographics είναι ένας οπτικά όμορφος τρόπος να μεταδώσετε τις πληροφορίες που θέλετε εύκολα και γρήγορα στο κοινό σας. Αναφέρονται πιο συχνά από άλλα είδη περιεχομένου, ανεβάζοντας το reach τους απότομα.

4. Αναρτήσεις με εικόνες λαμβάνουν 94% περισσότερες επισκέψεις σε σχέση με τις αναρτήσεις χωρίς εικόνες.

Οι άνθρωποι εκ φύσεως προσελκύονται περισσότερο από τις εικόνες, σε σχέση με το κείμενο. Οι αναρτήσεις στο Facebook με εικόνες κατά μέσο όρο λαμβάνουν πάνω από διπλάσια σχόλια σε σχέση με τις υπόλοιπες.

5. Οι εικόνες δείχνουν τα προϊόντα, χωρίς να «μιλούν» για αυτά.

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μόνοι τους «αποφάσεις», χωρίς να αισθάνονται πίεση από τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται. Ένα μεγάλο παράπονο των online χρηστών είναι πως οι εταιρείες τους «πνίγουν» με διαφημίσεις.

Συμπέρασμα

Να είστε δημιουργικοί και να προωθείτε την επιχείρησή σας χωρίς να είστε πιεστικοί!

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK